Cremoso Yogurt

Szimbiotikus funkcionális joghurt alapú élelmiszer, alacsony zsírtartalommal és magas fehérjetartalommal, probiotikus erjesztőbaktériumokkal, valamint az ezek működését segítő prebiotikus hatású fruktooligoszacharidokkal ellátva.

 

A yo live védjegyű termékek megfelelnek az egészséges ételeket jellemző követelményeknek, ezáltal jótékony hatást fejtenek ki az egészségre, mindamellett funkcionális élelmiszereknek tekintendőek.

A FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK a táplálkozás témakörében megnyilvánuló történeti átalakulás nyilvánvaló bizonyosságai.

A funkcionális élelmiszerekkel szemben, azon kívül, hogy megfelelő tápértékkel rendelkezzenek,amely szénhidrát, zsír és fehérjetartalmuknak tulajdonítható, elvárás az is, hogy jótékony hatást fejtsenek ki az emberi szervezet egészségére, megőrizzék annak jó állapotát, vagy képesek legyenek megelőzni bizonyos kóros állapotok kialakulását.

 

MIÉRT?

Szervezetünkben a jó fizikai állapotért felelős egyik alaprendszert teljes bizonyossággal az úgynevezett „BÉL MIKROFLÓRA” TELJESSÉGE alkotja. Ezért alapvető jelentőségű, hogy meg tudjuk őrizni ennek a mikroflórának a hatékonyságát, amely egy valódi és sajátos kiegészítő táplálkozási szervünk, valamint az, hogy mindig „edzésben” tartsuk.

 

HOGYAN?

A FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK által!

A céljuk az, hogy teljes egyensúlyban tartsák a bél mikroflóráját a specifikus, válogatott baktériumok, az úgynevezett erjesztő- vagy probiotikus baktériumok segítségével, amelyek képesek arra, hogy sértetlenül jussanak keresztül a gyomor és a belek védőrendszerén és a vastagbélbe jutva szaporodni és terjedni kezdjenek.

 

MIBŐL ÁLLNAK?

PROBIOTIKUS ÉLELMISZER

Azokat a baktériumokat nevezzük probiotikusnak (pro-bois = az életért), amelyek sértetlenül áthaladva a gyomor és az epe védelmi rendszerén élve eljutnak a belekbe; ott megtelepedve szaporodni és terjeszkedni kezdenek a szervezet felismeri őket, mert emberi eredetűek jótékony hatással vannak a bél baktériumflórájára, harcolnak a veszélyes baktériumok, többek között a helicobacter pylori baktérium ellen, amely a gyomorhurut és az emésztőrendszeri fekélyek kialakulásáért felelős, erősítik az immunvédelmet.

A probiutikumoknak ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak működni és el tudjanak jutni a belekbe, túl kell

élniük a gyomorban lévő gyomorsavak hatását.

PREBIOTIKUS ÉLELMISZER

A prebiotikum olyan élelmiszer-összetevő, amelyre nem hatnak az emésztőenzimek és jótékony hatást

fejtenek ki az emberi szervezetre az egészségi állapot javítása által a vastagbélben található baktériumtörzsek számának növekedésének és/vagy aktivitásának szelektív stimulációjának köszönhetően.

SZIMBIOTIKUS ÉLELMISZER

A szimbiotikus élelmiszer egyfajta szinergikus egységet jelent a probiotikus és a prebiotikus ételek

között, jótékony hatást fejt ki az emberi szervezetre az egészséges állapotot elősegítő probiotikus

baktériumok és a szervezetben jelen lévő mikroorganizmusok metabolikus aktivitásának és számbeli

növekedésének szelektív stimulációjának köszönhető összetett hatása miatt. Piaci szegmensében elsőként – az európai irányelveket követve – a Yo live vezetett be a termékkörébe olyan különleges egészséges élelmiszer-összetevőket, amelyeket teljes joggal tekinthetünk a TÖKÉLETESEN SZIMBIOTIKUS FUNKCIONÁLIS ÉLELMISZEREK közé tartozó termékeknek.

Kutatási & Fejlesztési részlegünk figyelme elsősorban arra irányul, hogy minél hatékonyabb

összhangba kerüljünk a KIEGYENSÚLYOZOTT ÉTREND fogalomkörébe tartozó aktuális európai

iránymutatókkal.

 

A megfelelő táplálkozás ugyanis az élethez nélkülözhetetlen tápanyagok napi bevitelének helyes

arányán és elosztásán alapul.

Például, egy átlagos munkatevékenységet végző 60-70 kg súlyú személy számára a kiegyensúlyozott, helyes diéta körülbelül 1800-2000 kalória bevitelét jelenti naponta, amely az alábbiak szerint tevődik össze:

60-70 % kalória szénhidrátokból

20-30 % kalória zsírokból

10-20 % kalória fehérjékből

 

Ilyen értelemben tehát a mi termékeink megfelelnek a helyes étrendre vonatkozó útmutatásoknak, ahogy ez a következő táblázatból is megállapítható

 

A yo live termékek egyedülállóak a kategóriájukban, így napjainkban 2 alapvető jellemzőjük van:

  1. egyedülálló és összetéveszthetetlen íz
  2. olyan élelmiszerek, amelyek hozzájárulnak a fogyasztó jó egészségi állapotának megőrzéséhez

 

Lágyfagylaltgép + joghurt

Felhasználási tippünk:

Nyáron, a fesztiválok idejére rengeteg vendéglátóegység települ ki, ahol kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy szezonális édességekkel, ételekkel csalogassák magukhoz a látogatókat. Ha Ön is részt vesz vendéglátóegységével vagy streetfood étkezdéjével fesztiválokon, kényeztesse vendégeit a szezon egyik legnépszerűbb édességével: a Yo Live krémes joghurttal.

Kiemelten ajánljuk: tejívókba, fagylaltozókba, cukrászdáknak, lágyfagylalt készítő gépekhez, vendéglátó egységbe, otthonra fagylalkészítő géppel elkészíthető,

joghurt jellegű fagylaltok, desszertek készítéséhez,  puha, lágy hideg joghurt krémet kaphatunk belőle

Elkészítés: az 1,2kg joghurt kiszereléshez + 3l zsíros tejet adunk (min.2,8% zsírtartalmú tej), ezt a keveréket töltjük a fagylaltgépbe.

Kérdése van? Üzenjen nekünk!

5 + 3 = ?